زمانی که تعداد محصولات شما زیاد میشود و یا قصد دارید محصولات را کد گذاری کنید، بهترین راه استفاده از بارکدها هستند. با استفاده از بارکدها امکانات زیادی در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد که به راحتی میتوانید کالاها و انبار خود را مدیریت کنید. استفاده از بارکدها کار تمامی سیستمها مثل سیستم انبارداری، سیستم گزارش گیری، سیستم مالی و سایر بخشهای مجموعه را راحتتر میکند. به همین منظور دستگاههایی نیز وجود دارند که وظیفه خواندن این بارکدها را به عهده دارند. اگر به این موارد علاقه مند هستید و یا قصد دارید محصولات خود را کد گذاری کنید و یا از اسکنر بارکد استفاده کنید و مطلع شوید که بارکد اسکنر چیست در ادامه این مطلب از سایت همراه ما باشید.
بارکد چیست؟
بارکد مجموعه از اطلاعات محصول است که به وسیله خطوط و اعداد کد گذاری میشود. بارکد معمولا برای کالاها و محصولات فیزیکی مورد استفاده قرار میگیرد و بر روی بسته بندی محصول درج میشود. این کار به انبارگردانی سیستم انبارداری و مدیریت موجودی کمک زیادی میکند. بارکدها کار را برای خرده فروشها نیز راحت میکنند.
بارکد اسکنر چیست؟
بارکد اسکنر وسیله ای است که به کمک آن میتواند کدهای محصولات را اسکن نمایید و از اطلاعات آن بر روی سیستم استفاده کنید. بارکدها با چشم عادی قابل فهم و درک نیستند و برای مطلع شدن از اطلاعات بارکدها حتما بایستی از یک دستگاه بارکد اسکنر استفاده شود. بارکدها انواع مختلفی دارند که برای اسکن کردن هریک از آنها باید از دستگاه مخصوصی استفاده شود. برخی از اسکنرهای موجود در بازار این امکان را دارا هستند که انواع مختلفی از انواع بارکد را اسکن و تحلیل نمایند. هر بارکد گویای اطلاعات مشخصی است.
بارکد اسکنرها معمولا در اختیار صندوق داران قرار میگیرد تا موجودی و فروش را با استفاده از بارکدهای مندرج بر روی محصول مدیریت کنند. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که بارکد اسکنر الزاما یک دستگاه نیست و امروزه برنامهها و اپلیکیشنهایی برای موبایل طراحی میشود که این امکان را به گوشی همراه شما اضافه میکند و گوشی همراه شما تبدیل به یک بارکد اسکنر میشود.
عملکرد بارکد اسکنر به چه صورت است؟
بعد از اینکه به پرسش این پاسخ پرداختیم که بارکد اسکنر چیست قصد داریم تا در این بخش به بررسی عملکرد آن بپردازیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم. بارکد اسکنر یک دستگاه ورودی است. این دستگاه از پرتوهای نور استفاده میکند تا کدهای مندرج بر روی محصولات را شناسایی کند و اطلاعات آنها را به سیستم کامپیوتری منتقل کند.
اجزای تشکیل دهنده بارکد اسکنر شامل یا لنز، یک منبع نور و یک سنسور است. نور به بارکد میتابد. لنز تصویر بارکد را به سنسور ارسال میکند. سنسور نیز وظیفه دارد تا خطوط را تبدیل به سیگنالهای قابل فهم برای سیستم کامپیوتری کند و این خطوط را رمزگشایی کند. پس از تحلیل اطلاعات و بارکد مندرج بر روی بسته بندی کالا، خروجی بارکد اسکنر میتواند یک فایل آماده قابل استفاده در نرم افزارهای فروشگاهی باشد و یا اینکه اطلاعات محصول را بر روی یک اکسل ذخیره کند. خروجی کار بسته به فرآیندی که در حال انجام آن هستید بستگی دارد.
دلیل استفاده از بارکد و بارکد اسکنر چیست؟
استفاده از بارکد و بارکد اسکنر دلایل زیادی دارد که در این بخش در ادامه اینکه بارکد اسکنر چیست به مهمترین موارد آن خواهیم پرداخت. یکی از اساسیترین دلایل استفاده از بارکد و بارکد اسکنر کاهش خطای انسانی است. معمولا خطای انسانی بزرگترین معضل فروشگاهها و انبارها است. این درحالی است که بارکد اسکنر این خطا را در ورودی و خروجی کالا به صفر میرساند.
بارکد اسکنر علاوه بر کاهش خطای انسانی فرآیند ثبت ورود و خروج و همچنین فروش محصولات را سریعتر میکند. این امکان را به شما عزیزان میدهد که در کسری از ثانیه و با قرار دادن بارکد اسکنر روبروی بارکد اطلاعات. محصولات را در سیستم کامپیوتری خود به صورت اتوماتیک در اختیار داشته باشید.
همچنین علاوه بر استفادههای فروشگاهی امروزه با پیشرفت تکنولوژی افراد به این موضوع تمایل دارند که برای تعاملات نیز از طریق راههای دیجیتال با یکدگر در ارتباط باشند. به همین منظور گوشیهای همراه نیز به این ویژگی مجهز شدند. امروزه بسیاری از افراد از گجتهای کارت ویزیت هوشمند بهره مند هستند که میتوانند اطلاعاتشان را از طریق nfc یا QR به گوشی شما منتقل کنند و یک تعامل سازنده ایجاد کنند.
انواع بارکد اسکنر چیست؟
بارکد اسکنرها انواع مختلفی دارند. بعد از بررسی اینکه بارکد اسکنر چیست در این بخش قصد داریم انواع اسکنرهای بارکد را برای شما عزیزان شرح دهیم. انواع بارکد اسکنر شامل موارد زیر است:
بارکد خوان قلمی
بارکد خوانهای قلمی یکی از رایجترین دستگاههای بارکد اسکنر برای فروشگاههای کوچک هستند. بارکد اسکنر قلمی را دقیقا باید بر روی بارکد قرار دهید. همین موضوع کار را کمی سخت میکند. اما به دلیل کوچک و متصل نبودن سیستمهای حرکتی به آن بیشتر در فروشگاههای کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
بارکد اسکنر لیزری
یکی از بهترین انواع بارکد خوان، مدلهای لیزری است. در خصوص اینکه بارکد اسکنر چیست و بارکد خوان لیزری چیست میتوان اینطور گفت که این نوع از بارکد خوان به وسیله چندین عدسی و آینه کار برای کاربر صندوق بسیار راحتتر میکند. در این نوع از بارکد خوان احتمال خطای خوانش بسیار کم است و نیازی به نزدیک کردن بیش از حد دستگاه بارکد خوان به محصول نیست و بارکد خوان به دلیل وجود این آینه و عدسیها از فاصله 60 سانتی نیز کار خود را به خوبی انجام میدهد.
بارکد اسکنر لیزری برای جلوگیری از خطای خوانش حداکثر 500 اسکن را در زمان قراردادن محصول در جلوی بارکد خوان انجام میدهد.
بارکد خوان CCD
این نوع از اسکنر بارکد نیز شبیه به مدلهای قلمی هستند ولی از امکانات بیشتری بهره مند هستند. در خصوص این بارکد خوان میتوان گفت که این بارکد خوان همانند بارکد اسکنر قلمی نیست و نیازی به چسباندن اسکنر به محصول وجود ندارد. اسکنر در این نوع از دستگاه میتواند بارکد را نهایتا تا فاصله 2 و نیم سانتی متر از بارکد شناسایی کند. بارکد خوانهای CCD معمولا چندین بار بارکد را اسکن میکنند تا احتمال خطا کاهش یابد.
اسکنر تصاویر
به این نوع از اسکنر خواننده تصاویر نیز گفته میشود. در این اسکنر از یک دوربین فیلم برداری کوچک برای تصویر برداری از بارکد استفاده میشود. برای کار با این اسکنر بایستی اسکنر را در فاصله بین 2 تا 10 سانتی بارکد قرار دهید. البته در بارکد اسکنرهای تصاویر که دوربین آنها قویتر است میتوانید از فاصله 22 سانتی نیز اقدام به خواندن بارکد کنید.
در چه مواردی از بارکد خوان استفاده میشود؟
معمولا در انبارها و فروشگاههای بزرگ و متوسط از بارکد اسکنر استفاده میشود. بارکد اسکنر به شما عزیزان کمک میکند که فرآیندهای انبار و فروش را سرعت ببخشید. توجه داشته باشید که برای فروشگاهها و انبارهای کوچک استفاده از بارکد خوان به صرفه و منطقی نیست و استفاده از سیستم دستی راحتتر است. به همین منظور در صورتی که فروشگاه کوچکی دارید با تعداد مشتریان محدود از هزینههای اضافی برای فروشگاه خود جلوگیری کنید.
نکات زمان خرید بارکد اسکنر
بعد از اینکه به پاسخ این سوال پرداختیم که بارکد اسکنر چیست لازم است به برخی از نکات برای خرید این دستگاه توجه داشته باشیم. تقریبا مهمترین موردی که در زمان خرید باید به آن توجه داشته باشید ابعاد و اندازه طول بارکد است که قرار است اسکن کنید. برای اسکن کردن لازم است طول بارکد خوان و بارکد شما همخوانی داشته باشد.
خلاصه اینکه، بارکد خوان یا بارکد اسکنر به مجموعههای بزرگ کمکهای بسیار زیادی میکند. توجه داشته باشید که هزینه راه اندازی سیستم بارکد خوان بالا است و برای فروشگاههای کوچک اصلا به صرفه نیست. در این مطلب به بررسی اینکه بارکد اسکنر چیست پرداختیم و انواع آن را برای شما عزیزان شرح دادیم. جهت دریافت اطلاعات تخصصیتر و مشاوره میتوانید با شمارههای ما در تماس باشید. مشاوران ما مشتاقانه منتظر پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند.
همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق مراجعه به بخش مقالات سایر مقالات ما در این زمینه را مطالعه کنید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم.